måndag 30 april 2007

Bikini



Ångest, ångest min bikinidel... jag tycker inte att det finns nåt värre än att springa runt och prova bikinisar på våren, när man känner sig som vitast och fetast är det lite tortyr över att se sig själv i provrummet. Så jag tänkte att jag skulle skicka efter en istället.
Någon av de här kanske? Först bikini från www.urbanoutfitters.com, sedan en från Roxy, www.laredoute.se och sist en från www.hm.com/se. Den från HM kostar bara 79.50 per del, Roxy- bikinin kostar 399:- per del. Hyfsat kilopris, med andra ord!

Min etta är den turkosa med bruna detaljer längst upp. Jag tror att den blir fin mot solbrännan och sen ser det ut som en skön modell. Priset är också rimligt, 399:- från La Redoute.

I mina äldre inlägg om prickigt, randigt och gult kan du hitta fler fina bikinis!
Ha en skön valborg!

söndag 29 april 2007

Fina barnsängar


Jag har lovat att ge lite tips på hur man kan hitta en Junosäng eller liknande. Om man vill hitta ett orginal är nog största chansen att ropa in en på auktionssajten www.lauritz.com, de brukar få in Junosängar med jämna mellanrum. Priserna varierar kraftigt och de flesta säljs från Danmark, så ta reda på vad frakten kan tänkas gå på innan du budar (alltså- gör inte som jag ). Priset kan gå upp till 7000 kronor och då snackar vi DANSKA kronor, men jag har sett att det går att få en för riktigt hyfsade priser!

Det finns flera fina kopior att få tag på, men jag har inte listat ut vad det är för skillnad mellan Noahbeds växasäng och Sebrasängen... tycker att de ser snarlika ut. Iallafall på bild.



Sebrasängen finns bland annat hos www.systerlycklig.se för 5995:- (endast för avhämtning).




Noahsängen kanske går att beställa från www.noahbeds.dk, kostar från 3995 DKK. Ett plus för det snygga katvig påslakanet :-)!
Andra varianter är den moderna växasängen från Leander och underbara från Oliver Furniture. Synd att de är så dyra bara, vi får se när Ikea nappar på trenden ;-)!
Leanders variant av Juno kostar 4995 DKK.



Min favorit bland de nytillverkade kommer från Oliver furniture och priset ligger runt 4995:-. Jag tycker om att de har vidareutvecklat designen istället för att kopiera rakt av.

lördag 28 april 2007

Plantering av pion, klematis och syrén


Silverpäronträdet slog ut sina första blommor idag. Jag har köpt plantor och börjat plantera idag, så spännande! Tyvärr har jag alltid beslutsångest när jag ska bestämma mig var allt ska planteras, men:



-vid päronträdet planterade jag en vit klematis (Huldine) som ska blomma när trädet inte gör det.


-två rosa doftpioner (Sarah Bernhardt) och en vit doftpion (Duchesse de Nemours). Blir det för "fluffigt" att plantera dem tillsammans?

Sarah Bernhardt om några år?


-en skogsklematis (summer snow) som ska få leva sitt eget liv i slänten och förhoppningsvis ta över där!

-en syrén, Beauty of Moscow, med vita blommor som går mot rosa. Den ska stå nära gången till altanen, så man känner doften därifrån.




-smultron som jag satte under körsbärsträdet!


Nu är jag jättetrött efter en hel utedag, så nu ska jag slappa med god mat och förhoppningsvis, bra hockey!

fredag 27 april 2007

Vitvaror

Jag har alltid älskat SMEG för deras ovita vitvaror...

Med den här skulle det bli jättekul att plocka disk!



Och tvätta skulle jag göra varje dag, i den här *tralala*!


Det skulle vara snyggt att bryta av mot det vita, men den här snyggingen! Nu ska jag gå ut och pumpa upp barnbassäng och försöka få lite färg på mig också :-)!

torsdag 26 april 2007

Vinterträdgård



Jag tycker att de här "conservatories" eller vinterträdgårdarna är ljuvliga, passar om man har ett tegel- eller stenhus... men jag kan nog komma överens med ett på vårt hus också!


onsdag 25 april 2007

Juno, barnsängen


Jag har letat i mer eller mindre fyra år efter en dansk växasäng som heter Juno. Den designades av Viggo Einfeldt och lanserades som en ny, säker säng som skulle växa med barnet.




Det har varit svårt att hitta en säng för rimlig pris i sverige och min danska är inte så värst bra, så jag har tvekat när jag har hittat sängar på annonser från danmark. Men så för tre veckor sedan dök det upp en på en nätauktion i Göteborg och jag lade ett maxbud på 2500 kronor. Alldeles för mycket, tyckte alla utom jag, och jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle få den för det priset! Mycket riktigt, när auktionen var avslutad fick jag ett mejl om att jag var överbjuden. Min vanliga tur, tänkte jag...



...men jag gav mig inte utan luskade vidare för att ta reda på vad den hade gått på. Till slut hittade jag det: 2500 :-! Nu började jag surna till, det var mitt bud och den som lägger det först vinner enligt reglerna, det vill säga jag! Så jag ringde helt resolut till auktionsfirma och frågade om jag hade vunnit sängen och det var det! Jag gjorde världens jubel i telefonen och körde en indiandans här inne... äntligen!

Men det var inte slut där, det fanns INGEN som ville frakta en liten barnsäng åt en privatperson för under 1000:-. Konstigt i dagens moderna komminikationssamhälle, men även här ordnade det sig fint tack vare mamma :-). Vi fick barnvakt och vi kunde åka ensamma på "roadmovie" till Göteborg och hämta sängen.



Nu är den hemma, men används så länge som soffa. Jag får se om jag ska måla om den eller låta den vara lite sliten.



Jag återkommer med tips om hur du kan hitta en Juno och moderna varianter av sängen!

tisdag 24 april 2007

Alvas hus och interiör

Bild lånad från Alvas hus och interiör

Ett litet tips om en blogg med fina saker som går att köpa... i väntan på en "riktig" nätbutik :-)!

Magnolia frossa




En helt ljuvlig magnolia hittade jag på www.magnoliastore.com och där kan ni verkligen frossa i olika arter. Den här heter "Milky way" och är från Nya Zeeland, framtagen från praktmagnolian, xsoulangeana. Tyvärr tror jag att den kan vara lite kinkig här, jag hittar ingen information hur pass härdig den är. Kanske dags att införskaffa "magnoliaboken"? Någon som har den och vill ge ett omdöme?



Däremot tror jag att "Big Dude" klarar sig här (se bilden ovan). Enligt Zetas trädgård är den härdig till zon 3 och kostar från 240:-. Den ska vara snabbväxande (för att vara en magnolia) och ha stooora knoppar och blommor.

Den här underbara magnolian står i en riktig dundermammas trädgård, visst är den underbar! :-) Vill ha nu!

måndag 23 april 2007

Gardiner

I väntan på att ha råd med de här gardinerna

sydde jag två andra, en till tvättstugan och en till vår dotters rum. Enklaste möjliga modell och tanken var att jag skulle göra ett litet broderi på var och en. Risken är ju att det rinner ut i sanden nu när jag har hängt upp dem, jag känner mig för bra :-)... Jag har en tanke att jag kanske kan göra ett tryck på datorn och stryka på gardinerna, men det kanske inte blir så bra!?

(Ursäkta de dåliga bilderna, det är svårt att få bra bilder på kvällen)

De "riktiga" fina gardinerna finns bland annat på http://nordljusinredning.e-butiken.se/ från 729:-, en relativt ny butik. Tapeterna har funnits ett tag på Nordljus, men nu har de utökat sortimentet med massor av trevliga vill-ha-saker. De har bland annat den lilla kyrkoljusstaken från HD på rean, inte jättebilligt, men billigare!

söndag 22 april 2007

Monki

Äntligen hemkommen från Göteborg! Hela resan började egentligen med att jag ropade in en så kallad Juno säng från Göteborgs auktionsverk och kunde omöjligt få hem den till oss för mindre än 1000 kronor. Till slut bestämde vi oss för att hämta den själva och passa på att hälsa på alla goa gubbar som vi känner där.

Sängen är äntligen hemma nu och vi hann med mycket trevligt sällskap, god mat och rolig shopping. Roligaste shoppingen (bortsett från sängen) var på Monki på Södra Larmgatan.


Jag köpte ett par basketkängor, 2 strumpor och 2 toppar där för bara 500 kronor!



Underbart med kläder med humor och design som kostar som på HM, jag hoppas verkligen att de öppnar i Linköping snart!


Jag kommer att visa Junosängen senare när den har kommit på plats :-)!

fredag 20 april 2007

Västergården och rea ikea



Jag samlar inte på så mycket (kuddar räknas väl inte?). Lite småsamlingar här och var har jag och idag visar jag porslin från Västergården. Serien heter "Bultande hjärta" och jag tycker om att de är helvita och känslan av hantverk. Idag kommer mamma och pappa för att vakta hus och barn. Sedan bär det av till Göteborg och jag hoppas att det kanske blir en liten sak från Västergården där...

Om jag hinner ska jag springa in på ett ikea och köpa mer "Berta" tyg! Jag vill ha mer smårutigt och randigt, men risken är att allt tog slut igår. Ofattbart att de bara tar 5 kronor metern! Tyget på bilden köpte jag före erbjudandet *fniss* och jag tyckte att 59:- metern var billigt då...

Kram på er i stormen!

torsdag 19 april 2007

Pernittengryn


Jag är lite kär i Pernittengryns saker! Designen är lekfull, mönster och färger mixas med olika screentryck och ändå blir det harmoniskt.
Särskilt förtjust är jag i deras "dreng" kollektion med flygplanstrycket och mjuka pistoler som flaggskepp. Jag är helt mot krigsleksaker, men jag tycker att deras prickiga pistoler i tyg känns som en protest mot de traditionella kollobojspistolerna.
Fler pascifistiska leksaker till barnen!

Bild hämtad ur Pernittengryns katalog.

Än så länge har det inte blivit några pistoler, däremot lite sängkläder och en kudde.






I spjälisen är det ligger en lyftkran...


Om du vill se mer rekommenderar jag www.pernittengryn.dk och en svensk närbutik som heter www.minikex.se.

onsdag 18 april 2007

Visst gör det ont när knoppar brister...


Jag har ont i ryggen idag. Efter jobbet igår så gödslade jag och lade täckbark på häcken och sedan gjorde jag en stödmur, eller vad man ska kalla den, av gatsten. Usch, vad tung den var! När jag hör att det ska bli regn så vill jag gärna gödsla, så igår blev det bråttom.
Det är som om det kommer att ske underverk i vår trädgård då, häcken kommer att bli meterhög och träden stora och lummiga!



Men tyvärr går det så lååångsamt fram och jag är skitless på att inte ha pengar till trädgården eller att vi inte har några små tomtar som kan gräva och dona när jag är på jobbet. I vår har jag iallafall tänkt att plantera klart i rundeln med silverpäronträdet och i rabatten som jag lade stenen under igår. Rundeln ska ha lavendelhäck runt om, jag ska fortsätta med sorten "Dwarf Blue" runt om. Sedan hoppas jag att perovskian, malvorna, höstanemonerna, den vita rosen och allt det andra ska växa till sig.



Stenmuren här har jag inte lagt någon möda på, mer än att bära. Jag ville ha den lite slarvig:-)!
Rabatten har svag sluttning mot norr, men ligger så öppet att det är sol nästan hela dagen. Längst upp har jag planterat kransveronica och under denna lilla "häck" finns senblommande tulpaner, funkia, kaukasisk förgätmigej, gillenia, röd rudbeckia med mera... just nu är det mest jord och gödsel, föga inspirerande *fniss*!
Det kom lite regn i natt, men imorgon kommer det visst mer regn...
gissa vem som vill ut och gödsla gräsmattan ikväll?

tisdag 17 april 2007

Katvig Regnfrakke


Oj, vad hände?

Jag som hade köpstopp och så plötsligt så kan jag inte motstå att köpa en regnjacka. Och då menar jag inte till mig själv, utan till min dotter förstås :-)! Visserligen har jag trånat efter den här länge och har varit så nära att beställa den från några danska webshoppar, men nu är inte rätt tid i månaden. Tur att barnbidraget kommer på fredag!

Rea på www.gucce.se, skynda fynda!?

måndag 16 april 2007

Klänning




Åh, det är redan sommar! Nu när det har varit rumt 20 grader i flera dagar börjar jag rota fram mina gamla sommarkläder och inser snart att jag måste köpa lite nytt! Förra året var jag stor som regalskeppet Vasa vid den här tiden och det syns faktiskt att det inte shoppades nåt värst då... Jag vill ha massor av klänningar :-)! De här har jag hittat på www.laredoute.se, www.mintandvintage.com, www.hm.com/se, www.indiska.com och www.folkart.se.

Fina budgetvarianter från HM och Indiska...
... och den här ser mysig ut, jag skulle bara vilja se lite mer av den! 349:- från La redoute.
Jag ber om ursäkt för att texten syns så dåligt, jag ska ta en mörkare färg nästa gång. Kram på er!

söndag 15 april 2007

Èn Gry og Sif



Jag tycker att det är så fint med saker i tovad ull och har blivit förälskad i Én gry og Sifs produkter, det både syns och känns att de är handarbetade och det ger dem ett "eget" uttryck. Èn Gry og Sif drivs av två danska systrar och vad jag vet så tillverkas alla deras produkter av ren ull från Nya Zeeland för hand.

Det lilla huset kommer från www.minikex.se och systrarna har en egen hemsida www.engryogsif.dk.

lördag 14 april 2007

Aprilväder


Idag har vi varit ute hela dagen och oljat in vårt staket, gjort i ordning en sandlåda, satt upp studsmattan och grävt land. Både barnen och vi är jättetrötta, så det blir ett kort inlägg! Visar ett litet fågelbad som jag köpte igår :-)

fredag 13 april 2007

Utemöbler del. 2

En fin bänk att ha vid husväggen, enkel och fin. Den här kommer från Guteform och heter Bolske.



Den här var lite pampigare i stilen och alldeles för dyr :-(...





Det är nog stor chans att det blir ikea istället, jag älskar deras Mälarö och Storön- serier. Jag tycker faktiskt att det klagas lite oförtjänt mycket på ikeas möbler ibland, visst billigaste foliemöbeln kanske inte håller så bra, men det kan man väl nästan räkna ut. Visst kan det väl kännas trist om alla har samma möbler, men så blir det aldrig och med lite piff och fix kan man ju alltid sätta sin personliga prägel på saker om man vill :-)



Ett parasoll skulle vi behöva, det här heter Karlsön och kostar 349:-. Soffan är från Storönserien och går på 995:-.


Allra roligast skulle det ändå vara att bygga sin egen möbel och kanske billigast!? Boken kostar iallafall bara 169 kronor. Ha en riktigt skön dag ute i solen!