torsdag 31 maj 2007

Porslinsveronica

Jag tycker att mina porslinsveronicor är så söta... bäst att passa på att fotografera dem, de blommar bara en vecka eller två! Jag skulle vilja ha några rosa kompisar till dem, jag funderar på att sätta några Alliumlökar till nästa år eller kanske Stjärnflocka!?


En liten akleja får hänga med också... jag hittade inte plats för den i höstas, så den hamnade bland gräs i en slänt. Otroligt nog har den klarat sig och blommar massor. Den kanske får en bättre plats snart! Ha en toppendag, snart är det helg!

onsdag 30 maj 2007

Porslin del 1

Åh, det finns så mycket fint porslin! Jag har massor av favoriter, Västergården har jag redan skrivit om. Jag vill ha Mateus porslin (bild ovan)...Gustavsbergs Naturserie...


...och Delicious från Rice (bild lånad från www.inreda.com).


Vi har porslin från Swedish Grace, Rörstrand nu. Men det gör väl inget att blanda, kan tänka mig att hålla mig till vitt och blått!
Jag har många gamla favoriter också, de kommer en annan dag!



måndag 28 maj 2007

Vardagsrumsplanering del 2

Egentligen är det den här soffan jag vill ha. Tack Gemelli för att du påminde mig om det!

Soffa 9495:- och 1,5 fåtölj 4995:- ur Ikeas serie Stockholm.



Här är en annan drömfåtölj, från danska Day.

Antagligen måste vår datamöbel också stå inne i vardagsrummet. Jag hoppas att vi kan få in den i en undanskynd vrå... (bild från Real Simple, möbel från Ikea).

söndag 27 maj 2007

Vardagsrumsplanering del 1

Vi har planlösning på nedre plan, så vardagsrummet, köket och hallen ligger "tillsammans".

Det är väldigt mysigt när man har gäster att kunna ha kontakt mellan kök och vardagsrum.
Det finns flera fördelar när man har småbarn också. När våra barn leker vill de helst se mamma och pappa, då är det bra att ha stor yta att röra sig på! Och vi har bra koll på dem också.

Men det kommer väl en dag då de helst inte vill se mamma och pappa hela tiden eller inte vill att vi ska se dem *snyft*...
Därför kommer vardagsrummet däruppe bli ett lite mer privat rum med dörr. Inspirationen kommer från norska Slettvoll...


  • Jag gillar tavellisterna som avslut på panelen.


  • Det vita som bryts av med få mörka detaljer.


  • Designen på möblerna.

Det som saknas är väl som vanligt pengar, en sådan soffa/ schäslong kostar ungefär 20000 och uppåt. Jag funderar på om man kan piffa upp den här soffan så att den blir fin.

Den är iallafall skön att sitta i och med några fina pölkuddar i sidan kanske den kan bli en hit!?Gräsbo kommer från den inte helt okända möbelkedjan Ikea och kostar 1995:-.


Tack lillasyrran för tipset :-)!

Ugglor i mossen


Jag har en t-shirt från 1976 som jag tycker är så söt. Den har ett tryck med ugglor som sitter par ocm par, och ser så där lagom trötta ut... Båda barnen har haft den och min lillebror för 30 år sedan! På kortet får ni se min minsting, ungefär en vecka gammal...
Nu har trycket dykt up igen och jag är så glad! Det är precis samma mönster! T-shirten kommer från Småfolk och finns bland annat att köpa på www.ajabajakids.com , kostar 220:- och finns även i gult. Vill ha!

fredag 25 maj 2007

Badrumsplanering del. 6


Precis när hoppet hade lämnat kroppen, dök den upp! Min svartvitrutiga våtrumsmatta! Den har inte kommit ut hos golvhandlarna än, men snart och då kommer jag att hänga på låset.

Inspirationen till badrummet kommer faktiskt från FACE butikerna, jag tycker att de har så fin och klassisk inredning och har tyckt det i X antal år nu. Det är ett bra tecken om man planerar nåt som ska hålla i många år framöver...

Först gillade inte mannen rutorna, men nu tycker han att den är rock´n´roll.
Ja, ja... jag vet inte det!? *fniss* Inte med de sakerna som jag har beställt till iallafall :-).

Bilder och mattor från www.gerflor.se

torsdag 24 maj 2007

Rea på Ej sikke lej!

Jag är trött ikväll, men orkade knappa iväg en beställning på lite barnkläder från www.leamilla.dk . Det är första gången som jag beställer från Danmark, så jag hoppas att det fungerar bra nu... det här blev det till tjejen:


Och lillkillen får ett par coola shorts med uggla! Den sitter under blöjbaken, lite baggy sådär *hihihi*!


Just nu är det upp till 40% på alla Ej sikke lej kläder där *mumsfillibabba*!

onsdag 23 maj 2007

Utmaningen 2

Jag är utmanad av den underbara bloggen Jordgubbar med mjölk att välja ut tre saker som representerar mig och som jag håller av mest.

Här kommer min lista, sambon är liiite sur för att jag inte har objektifierat honom, men han är först på alla mina listor *fjäsk*, puss!

Jag älskar att äta rostat bröd och jag gillar brödrosten från Dualit som är bullig, röd och halvmekanisk. Det surrar skönt i den och den har fina former...

Jag älskar förstås Junosängen, jag får nästan plats i den om jag drar ut den, eftersom jag bara är två äpplen hög :-) !


Takkupan över hallen är tycker jag mycket om, trots att den inte är helt klar! Den ger ett mjukt ljus ner till hallen och på julen står det en vit adventsstjärna här och välkomnar en, när man kommer hem. Snart är den färdig, jag längtar dit.

Jag tror att många redan är utmanade, men jag utmanar ALLA som känner sig manade!

måndag 21 maj 2007

Måndagsshopping



Idag har jag varit och shoppat efter jobbet.
Det blev: ett marmorfat, ett par solbrillor och 40 barrotade avenbokar!

Jag såg en del nya "vill ha" saker på Indiska, men jag köpte istället ett fat som jag tror att jag har tittat på i tre år! Snacka om att "tänka på saken...


Vad ingen vet (mer än ni förstås :-)), är att fatet ingår i min strategiska plan till ett mysigt badrum...


Jag vill också ha spegeln, som jag såg där, och stora marockanska lyktor. Undrar om det dröjer tre år till!?


Visar fler bilder på mina tulpaner som jag plockar för fullt. De doftar helt underbart och är som vackrast precis innan de vissnar!

söndag 20 maj 2007

L som i Lika


Klart att dottern skulle ha sin bokstav också. Skönt att hon hade en lättare bokstav att sy än "H", det gick mycket lättare den här gången...

Inte helt oväntat vill hon ha den i sin älsklingsfärg rosa, så det fick bli ett tyg från Bruka som passar med det röda i hennes rum. En del nyanser fungerar ju tillsammans, som på flickkläderna i det gamla inlägget: http://mimmi-magnolia.blogspot.com/2007/04/kammarklo.html .
Åh, vad jag älskar de där kläderna! Kan det aldrig bli rea?
Men egentligen skulle man kanske ge sig på att sy kläder, istället för kuddbokstäver!?

lördag 19 maj 2007

Kakel


Klinkers i all ära, men nu blir det nog våtrumsmatta ändå! Jag vill måla den svart- och vitrutig, men jag måste kolla upp hur tålig färgen är! Kan nog bli bra iallafall, jag har räknat på att det blir minst 8000 kronor billigare. För det kan man få:

4 Vipp pedalhinkar eller
2 vita vitrinskåp från ikea eller
53 Lexingtonhanddukar eller
20 duschdraperier från HD.

Nåja, lite kul kakel har jag ändå beställt. Det blir vanlig, vit glasmosaik från CC Höganäs på väggarna. Jag tycker om skiftningarna i den och den känns klassisk. Dessutom har jag tröttnat lite på de stooora plattorna, så det känns bra att vara lite motströms... Jag har också beställt plattor från Västergården med texten spegel, spegel på väggen där. Fegade och tog glaserad vit, valde mellan dem och svart/ vit.

En liten Ekebygroda skulle ha suttit på golvet vid toalettstolen, men nu får han väl flytta på sig till badkarskanten där det finns kakel.

torsdag 17 maj 2007

Golv

Idag har vi beställt golv till övervåningen, det blev till slut Fura vit från www.dalafloda.com.
Och vi beställde bara golvet, inget sebramönstrat :-)!

Vi fyndade ett mindre parti borstat golv från samma företag som vi ska ha i klädkammaren och i städskåpet, men det var mörkbrunt. Jag är lite sugen att måla det när det ligger på plats, vi får se!

Vi blev tyvärr avrådda från att lägga klinkers på övervåningen på grund av fuktskaderisken. Tydligen så är det vanligt att tätskiktet inte håller i ett trähus... och vi som hade bestämt oss för en snygg, mörkgrå platta! Nu letar jag febrilt efter en snygg plastmatta, men hittar bara kräkmelerade *morrrr*! Jag ska ha en svart och vit rutig, annars får skiktet spricka under kakelplattorna hur mycket det vill...

tisdag 15 maj 2007

Badrumsplanering del. 5

Geggamoja i ögonen på barnen har hållt både dem och oss vakna i natt. Vi kan knappt hålla våra egna ögon öppna och ännu mindre tänka klart när vi sitter och planerar badrummet.
Glasmosaik?
Vitt, fasat tegelstensformat?
Standardkakel?
Stenskivor?
Färg på golv?
Frågorna snurrar och vi har insett att ikväll blir det nog inte mycket gjort...
vi får nog ta en whisky (mot förkylningen) och mysa i soffan istället...
Är för trött för ett kreativt inlägg så ni får hålla till godo med ännu ett par inspirationsbilder :-)


måndag 14 maj 2007

Badrumsplanering del. 4

Två rum och samma tanke, men något större badrum (sisådär 50 m2), än vårt blivande.
Vacker, lånad bild från min inspirationsmapp.

Börjar ni tröttna på allt tjat om kakel, fog och kranar? Lugn, det är inte slut än... *moahahaha*

Idag har jag ändrat:

Hörnbadkar till "vanligt" rektangulärt badkar, ville ha det hela tiden och idag föll bitarna på plats= nöjd. Vi ska kakla in det förmodligen med samma vita glasmosaik som vi har i andra badrummet.


Rektangulärt badkar- less is more

WC-stol från den dyyyra, fina italienska varianten till en billigare, svenska variant. Man kan inte få allt i världen och dessutom kan vi ha pengarna till roligare saker.

Det blir målad vägg istället för kaklad i den "torra" delen av badrummet, jag skulle helst vilja ha väggar som är sköna att ta på... som känns som len sand eller släta stenar. Låter det flummigt? Javisst, det är det för jag har ingen aning om hur man åstadkommer såna ytor :-)

Målad vägg innebär ingen inkaklad spegel över handfatet. Det kommer att bli en stor, maffig med ram istället, tror jag. Opraktiskt, men snyggt!

Summa summarum: jag har tagit billigare saker och därför TJÄNAT pengar. Det är argumentet som kommer läggas fram när vi snackar kakel/ klinker senare ikväll.

söndag 13 maj 2007

Liljetulpaner

Jag sitter och planerar badrum och övervåning för fullt och det känns som hjärnan kokar över av alla val som vi ska göra...
Då är det skönt att gå ut i trädgården och rensa lite ogräs och tankar och lukta på blommorna.


Jag lär mig aldrig att jag ska plantera tidigblommande tulpaner också, men nu ÄNTLIGEN börjar mina liljetulpaner slå ut. Sorten heter "Holland Chic" och har rosa strimmor i det vita. De är planterade tillsammans med kaukasisk förgätmigej "Jack Frost".

Tulpanerna är underbara att plocka in: de står länge och doftar ljuvligt.

Synd bara att de är sena, som sagt, men vilka fina sorter ska man plantera som är tidiga? Vildtulpaner?

lördag 12 maj 2007

H som i Handarbete

Efter en hel dags pill lyckades jag få ihop ett "H" i tyg. Det var det svåraste som jag har sytt sen ett par turkosa cityshorts med motveck i årskurs nio.
Jag krånglade naturligtvis till det: remsan som sitter mellan H:en, sydde jag ihop av små delar så det skulle bli sömmar vid varje kant. Det var nog onödigt, men varför göra det lätt för sig?



Äntligen provsmakning!

fredag 11 maj 2007

Nova Star



Jag tycker att svenska Nova Star har fina käder som både passar tjejer och killar. Roligt att de har börjat med lite större storlekar också... skulle vilja köpa kjolen till tjejen och byxorna till killen :-)

Tyvärr går alla pengar åt till målaren, golv, färg och annat just nu, så det blir inget köp just nu! Dessutom behöver de inga nya kläder, men det är så tråkigt att vara förnuftig *hahaha*!

Nova Stars nya kollektion är på intåg, finns bland annat på www.freshmilk.se och på www.litenbutik.se . Kjolen kostar 350 och byxorna 400 riksdaler...

Juno på Lauritz!

Kan tipsa om att Lauritz har fått in en Juno nu:
http://www.lauritz.com/ItemList/ItemList.Aspx?STA=3&FText=juno&LanguageId=3

torsdag 10 maj 2007

Badrumsplanering del. 3


Jag vill ha: duschdraperi från House doctor och badrumsmatta. Visst är de fina, men jag hittar de bara i nätbutiker från Danmark, här bilder från www.nordhjem.dk (frakten går på 239DKK).

Är det nån som har sett dem i Sverige och kan hjälpa mig?
Jag vill helst ha det översta, men det randiga är också fint.



Jag är badrumsskadad, jag vet :-). Jag tänkte sy lite ikväll, men det får ni se en annan dag...

onsdag 9 maj 2007

Badrumsplanering del. 2

Hastigt och lustigt var vi tvungna att bestämma möbel igår kväll. Tråkiga som vi är körde vi på ett säkert kort: vi tog samma möbel som vi har i andra badrummet, bortsett från att vi tog vita luckor istället för ek. Jag kommer att lobbya för ett par andra beslag än där nere också :-)!
Det blir nog jättebra, den är inget speciell i sig och då är det lättare att ändra stil och färger i rummet om man skulle tröttna. Och det gör jag! Nästa val blir tvättställsblandare och naturligtvis hittar jag ingen klockren där heller....

Det här är favorit, men det är en köksblandare... (Bild lånad från Freese and Bruno collection).

En modernare variant från Tapwell.

En mer klassisk modell som kräver håltagning, också från Tapwell.Stilren, modern inbyggnadskran från Tapwell.

Till badkar och dusch kommer det bli klassiska blandare med porslin, men jag är lite sugen på att bryta av det med en modern.

Jag vill ha en som är stilren och det är viktigt att det är engreppsblandare vid ett handfat. Tyvärr är det för mycket fallossymbol över en del moderna blandare och det vill jag inte ha :-)!