söndag 23 september 2007

Höst i vardagsrum


Foto: Mimmi

Jag var tvungen att lila upp mitt vardagsrum och jag köpte en del plommonfärgade saker förra året, så det var bara att damma av dem.


Tyvärr har jag problem... soffan är gräslig och skulle egentligen bort, men vi behöver den ett tag till. Vad ska jag göra? Färga tyget brunt? Svart? Strunta i att den behövs och dumpa den?


Det andra problemet är vad jag ska ha till vänster om tavlan... en planka till? En tavla till? Ett hänge i silver?Åååå, vad jag längtar efter mer yta och mindre möbler... det känns som det aldrig kommer bli klart på övervåningen.


Men tips mottages snarast och tacksamt, gärna innan jag kommer in i nästa färgperiod (brukar vara grönt eller brunt :)

Det här skulle funka för mig, men det här är hos Tine K.

14 kommentarer:

Terese sa...

kommer alledeles strax och kollar om jag kan hjälpa! ska bara duscha!

kram honey!

Terese sa...

Okej... ska försöka tipsa så gott jag kan. Jag gillar kombinationen vitt, lila och svart! Skitsnyggt!

Detta är vad JAG skulle göra:

Soffan:

Ser att du har tyg över den andra. Kanske kan du göra samma sak med den beiga? Innan det kan du ju prova att färga om tyger svart som du säger, men var beredd på att resultat inte blir kanon. MEN då kan ju täcka över den. Annars har ju BEMZ nya klädslar. Det är en tomelilla??

Till vänster om tavlan tycker jag att du kör en likadan tavla. Elelr ja i alla fall samma ram. Skarptavlan skulle jag flytta till ett ställe där den verkligen får synas. Sen så skulle nog jag eventuellt hoppa över gardinerna.. jag har bara en gardin hos mig hihi.. Men det beror på fönstena. Annars skulle nog jag satsa på en gardin med fall i..

Hoppas att det var något som hjälpte dig!

I miss you to!

Samdra (Himmelbit) sa...

Godkväll!
På den vänstra soffan har du ngt överdrag va? Går det inte att ha samma på den andra soffan?

Annars kan du ju alltid köpa min snygga blååå soffa med ljust överdrag.. ;-)

Hmmm, bredvid tavlan är svårt.. Vad står det på "plankan"?

H det bra!

Kram Sandra (Himmelbit)

Mimmi sa...

terese- ja, jag är inget fan av gardiner *hihi*... men de här fyller en funktion. Eftersom vi har stora fönster i rad måste vi kunna dra för ibland. Men jag jobbar på att komma på en annan gardinlösning, måste ladda ett tag innan jag tar fram symaskinen :D!
Får kolla Bemz och jag ska nog flytta skarpen.
Tack sötis!

Himmelbit- överdragen och sofforna är en nödlösning, de andra står i garaget. Vi får se hur det blir sen, men din ljusblåa får du ha ifred... tror jag! *haha*
Det står "Be true to your self" på tavlan (samma avstavning som på tavlan ;)

lasseliten sa...

Hej vännen!

Oj, så fint du har pimpat vardagsrummet...du kan ta en sväng hit om du har lust! :-)

Tror att VSM har färgat en fåtölj svart om du vill ha tips! Tror nämligen att det skulle bli skitsnyggt med svart soffa!

Svårt med väggprydnader...har ganska svårt för tavlor...men din var fin tycker jag...kanske ett ljus i en ställning bredvid tavlan...vad heter sådana nu igen?! :-)
kraam e

www.beasbarnslikheter.blogspot.com sa...

Hmmm...klurigt. Du har ett fint vardagsrum, även fast jag förstår vad du menar när du beskriver dina "problem".

Ett svart överdrag vore väl det bästa i övergången, men det kan vara svårt att färga så det blir jämnt. Ett sånt här, längst upp till vänster - i mullvad, skulle vara fint i mellanperioden
http://www.ellos.se/ListPage/Category.aspx?CategoryId=11897

I den ytan som är mellan fönstren skulle jag nog tänka "stort", alltså ta bort Skarpskylten och tavlan och göra något större som blickfång och canvas till det som är framför. En stor rund fasad spegel som kontrast och som kontrahent till alla fyrkanter i fönster, vardagsrumsbord, soffplacering?

Du skulle kunna måla något fint med skissdrag av svart pensel på vitt canvasduk som du spänt upp själv på ram. Såg i en blogg här idag hur någon blåst upp Modesty Blaise i svartvitt. Något liknande kanske skulle vara fint. Några skissdrag från en kustlinje och en fyr? En stiliserad magnolia? Några bokstäver som kännetecknar er familj?

Engsroom sa...

Jag har länkat dig på min sida hoppas det är ok?
Ella

Julia sa...

Färga överdraget, svart eller brunt. (Brunt är nog min favvo)

Jag skulle eventuellt bara flytta på tavlorna lite mer till vänster.

Hmm, jaha det var då inte mycket jag hade att bidra med (trött fortfarande)

Återkommer om jag kommer på något genialt :D

KRAM

Anonym sa...

Härligt att läsa om fler som är färgperiodare :) Tycker jag har orkat hålla mig rätt bra från färger nu i sommar, men när hösten kom är jag blivit helt sugen på att ta in mer färg. Försöker hålla mig lite, för jag är en sån som tröttnar på färg rätt snart. Lite svart har det nog ändå blitt...

Inte lätt det här med soffor inte. Har själv en djupblå soffa som fått ett vitt sängtäckte över, i väntan på att jag ska bestämma mig vad vi ska ha för soffa i vardagsrummet. Billigt alternativ, fast det är kanske inte världens snyggaste precis.

Angående tavlorna tycker jag redan du fått superbra tips. Skulle passa utmärkt med två tavlor med svart ram eller en stor kanvas tavla ovanför soffan. Ska själv denna vecka prova på att trycka vitt på svart linne här i veckan, för att sen göra den till en större tavla till matrummet...
Den vackra skarptavlan tror jag skulle passa fint på nån mindre vägg... Lyckliga du som äger en sån!

Ha en riktigt skön vecka! kram/ruffa

etthusivitt sa...

Lite tips: Tycker att du ska ha en bräda till, det är fint när saker sitter 2 o 2. Eller så gör du som Therese skiver. Vad gäller soffan kan nya kuddar och en fin pläd göra susen och behöver ju inte bli för dyrt.

Terese sa...

jag menar lampan church.. vilken menar du?

Anonym sa...

Jag tycker att det ser mysigt ut!

Jennyshemochharmoni sa...

Känner igen det där att det känns som om det aldrig blir färdigt. Ditt vardagsrum ser inbjudande ut tycker jag. Jag håler med terese om soffan och jag håller även med henne om tavlan. Tavlan känns lite ensam där den hänger. Jag skulle gilla lite symetri med två tavlor där. Ha en riktigt mysig vecka! KRAM

MagdalenasHem.blogspot.com sa...

Hallihallå :) länge sen jag skrev något här men har varit inne och kikat!
Jag håller med Beasbarnsligheter...
Jag tycker du ska satsa på något nytt och helt annat på väggen, gärna en stor tavla eller varför inte en rolig/snygg text på väggen?? hämta inspiration från WONDERFULGRAFITTI här:
http://secure.wonderfulgraffiti.com det blir rätt dyrt att beställa från dom ibland men man kan ju faktiskt göra själv :)

ang soffan för den ser ju faktiskt helt ok ut, varför inte drapera den tillsvidare, färga tyg kan man enkelt göra själv och byt ut kuddarna mot nya färgglada eller benvita så får soffan helt nytt liv!
Trevlig helg
kram Magdalena