måndag 5 maj 2008

Köpenhamn shoppingDag 2 tillbringades i Köpenhamn, mestandels på sidogatorna från Ströget. Kameran fick stanna hemma, här gällde det att ha lätt handväska från början!

Vi började med Notre Dame, Nörregade 7, där de hade massa fint, mest till kök och trädgård. Jag köpte bara två disktrasor till städskrubben, men de hade mycket snyggt porslin från bland annat Casa Agent och en del Rice som jag gillar! Butiken får MMMM av fem möjliga.

Sedan var vi i massa småbutiker som jag inte riktigt minns namnet på,
men en del har jag lagt på minnet, mina kära medresenärer får gärna friska upp mitt minne ;):

Lisbeth Dahl, Købmagergade 62, med massa pynt. En riktig gräddtårta till affär! Jag hittade äntligen ett par sockar som jag har dreglat över sen Julia visade sina. Ett par riktiga gå-bort-raggsockar! Trevlig personal och en del fina saker ger sammantaget MMM.
Grönlykke som både är en fysisk butik och har nätförsäljning, ligger på Lädersträde 3 och 5. Rice, Green gate och Tolixstolar i många färger dominerade butiken, samt en avdelning med tyger. En riktig guldgruva, tyvärr var inte personalen så sympatisk. Som lite kuriosa kan jag tipsa om att ägarinnans hem är med i nya Allt i hemmet. Personalen och utplockat sortiment drar ner betyget till MMM, annars skulle det blivit mer.

Tut & Bissen, Fiolsträde 25, var en dröm för maileg och wheatälskare. Mycket fint och trevlig personal, här är det snudd på toppbetyg! MMMM (en anin följde med hem, kommer i ett senare inlägg).

Magasin, som NK, men meeer och bättre! Gillade massor, bland annat grejerna från èn Gry og Sif, men det blev inget inköp. MMMM

Fields, Nordens största köpcentrum, tog vi sist! Oj, vad trötta vi var här, bäst var nog Magasin här med. Särskilt barnklädesavdelningen med massa fina danska barnkläder från Molo, Mini a Ture, Katvig, Wheat mm. MM om man ska bedöma inredning...

Ett fat som fyndades för 25 pix i malmö, härmade Sylt ohämmat!

Körsbärskvisten står ute, det är så vackert ute nu... maj är en underbar månad!

12 kommentarer:

Julia sa...

Underbart underbart! Jag ger samma betyg som du.

Ångrar lite att jag inte köpte ännu fler skålar, men så är det ju jämt :D

Stor kram!

Stämningsfullt sa...

Så fina saker!
Tack för alla butikstps :)

♥ Milda Maränger ♥ sa...

UNDERBART!!! Jag håller med... men jag vill nog ge notre dame en 5:a!!

Hwita Villan sa...

Det låter ju jättehärligt! Vad sugen jag blev på att åka till Köpenhamn nu... Perfekt att man fick en liten reseguide här också!

Tack!

Himmelbit sa...

Sååå fint!! Jag är imponerad över att du minns alla namn - jag kommer knappt ihåg ett enda ;-) :-D.

Jättefina bilder!!

Kramar

Jessica sa...

Vilken härlig shopping det låter som! Kan inte låta bli att vara lite avis... önskar att Stockholm låg lite längre söderut :-)

Radhusdrömmar sa...

Vad kul det låter. Bra med butikstips, jag kanske ska ner till Köpenhamn i juni....
Hoppas!

Ha det gott!

Kram Johanna

Jes/Vita villa vila sa...

Å så mysigt ni har haft det - ljuvliga bilder också!

Kram/Jes

Roslagsdrömmar sa...

Åh vilka tips!! Blir så sugen på en resa neråt i landet i sommar!! Jätte fina saker du köpt : )

Ha en bra kväll!
Kram Maria

Jea sa...

Håller med dig, ND och Tut & Bissen var allra bäst. Gillade verkligen tjejerna på den sistnämda, tyckte det var så trevligt att hon log heeela tiden och slog in paketen så fint.

Hem & Lyckas Mia sa...

Å, så härligt, vad shoppingsugen jag blir ;-) Tack för butikstipsen, sparar dem för framtida besök. kram!

Mamma Anka sa...

Ni verkar ha haft en underbar resa till Köpenhamn.
Ska försöka ta mig dit jag också, min bror bor ju i Aalbord, förvisso en bit ifrån, men man kan ju åka via Köpenhamn hehe...