Ikväll har jag bakat tre rabarberpajer till fredagsfikat till jobbet.
Jag är bra sugen på att provsmaka, tänk om de inte smakar bra...
eller kanske jättebra!?
Receptet är ungefär så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär rabarber i små bitar.
Tryck ihop en deg av 3 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker och 150 g margarin och platta ut den i en form.
Degen ska vara flagig och smulig, överarbeta inte.
- Blanda 1 dl socker och 2 msk potatismjöl.
Häll i rabarber och varva med sockerblandningen tills formen är full.
Rapport om hur det smakade kommer imorgon!
13 kommentarer:
Ser - och låter - alldeles underbart ut!! Du är ambitiös du!!
Kramar!
MMMMMMMmmm! Kan inte bli annat än gott så fint som det ser ut!
Kram
Ser supergott ut! Smakad säkert alldeles förträffligt!!
Tänkte att jag kanske skulle hinna koka lite rabarbersaft i helgen... det är också jättegott!
Kram Mia
Ser helsmaskigt ut.
Att inte bjuda familjen på smakprov är nästan som när jag bakar till "mammas kompisar" = inte så poppis :-D
kram
Det är ju så gott med rabarber. jag gjorde rabarbersaft i veckan. God men mkt socker i tyvär.
Mmm, ser riktigt smarrigt ut, tror dom kommer & bli uppskattade på jobbet...
Så snällt av dig =0)
Kram Nettan
Vad pajjerna ser mumsiga ut Mimsan!
Så vackra bilder du tar - som alltid! Kram Jenni
Åh, vad sugen jag blir. Rabarber blir ett måste i den kommande trädgården.
Måste också bara få säga att jag tycker att du får så fint ljus på dina bilder!
//Truffles
Det ser supersmarrigt ut!!
ha en fin helg.
Kram Lallis
Mums! det kommer säkert att smaka ljuvligt!
Blev själv bjuden på rabarberpaj på jobbet i förrgår :)
Ha en bra dag!
Kram.
Ser jättegott ut! Dessvärre är våra egna rabarber inte så stora att jag kan baka av dem än, men jag kanske kan fjäska med grannen?!?
Trevlig helg!
Kram Camilla
beautiful pictures, very nice :)
Ser och låter härligt!
Jag älskar rabarber och väntar alltid på våren att få baka årets första rabarberspaj!Ännu har jag inte hunnit, men snart blir det nog dags!
Kram!
Skicka en kommentar