tisdag 9 november 2010

Bästa overallen

förra vintern

Oj, vad det har snöat hela natten och hela dagen.
Desperat letade jag fram overaller i morse och upptäcker att stora tjejen växt ur sin relativt nya från Mini a Ture. Och termobyxorna flaggade på halv stång. Skorna är för små... Vad hände med den tiden då jag var så förberedd?
Nåja, fixade skor på Coop efter jobbet (lila från Friends), ska bli spännande att se hur de håller sig. Har bara kört på Kavat de senaste åren, som jag egentligen tycker är bäst!


Hittade de här underbara underkläderna i merinoull också- köpte dubbla uppsättningar av leggings, tubes och sockar.


Bästa overallen

Vi har gått igenom en del overaller genom åren och det här är mina betyg:

Molo- MMMM, gillar designen och de är varma och mycket bra i början.

POP- MMMM, bra funktion och håller sig fina länge. Tycker dock att de lite trista i designen.

HM- MM, alltid bra pris, men håller inte för längre slitage.

Mini a Ture- MMMM, egensinnig design och varma kläder. Lite klumpiga.

Gneis- MMMMM, favoriten just nu! Hyfsat pris ändå, fina färger och detaljer, genomtänkta. Ända problemet är att mycket tar slut så fort och nu finns det inga overaller kvar i större storlek.

Didrikson- MMM, den som vi hade gick dragkedjan sönder på och tyget såg fort slitet ut. Ingen höjdare, men de får ofta bra i test.
Vilken tycker ni är bäst?

6 kommentarer:

Hedvig och Jag sa...

Hej mimmi! Hoppas att ni tar er fram i snön! vart hittade du underställen? vilket märke?

Kram Terese

Hannah S sa...

Hej! Härliga vintertid! Vilka fina underställ, vart köpte du dem? Alltid bra att få tips på nya vintergrejor till barnen då man annars mest köper samma... För oss har Didrikson alltid funkat bra men POP har ju gryyyym kvalitet! Lite minus för priset dock, det är ju en del vinterprylar som ska inhandlas till 2 st småtroll :)!

MVH Hannah

Anonym sa...

Gneis , gneis, gneis! Smidiga och varma. Barnen kan röra sig och blir inga michelingubbar. Och håller torrt jämt och ja Klara har verkligen testat detta:-) Är trist att det mesta är slut redan. Behövde nya byxor till Otto men det var slut. har kollat på Tradera men det är nästa nypris. Trist när man ska köpa men yummie när det är dags att sälja:-)
Ha det gott och kul att du hittat blogginspiration igen!

Kram Erika

Bollan sa...

har inte testat så många men pop tycker jag funkar och sen hade vi 8848 och den va också bra väldigt varm men ganska dyr.

Kramizzar

Hwita Villan sa...

Jag är helförtjust i Minia tures overaller. Här blir det nytt till varje säsong, eftersom Plutten växer som en... jaa något som växer väldigt snabbt ;-). Angående att den var lite klumpig så har de "mjukat" till den lite med justering av vattenpelare och slitstarkhet för årets modell. Jag gillar den för att den är garanterat VARM. Pops och många fler såsom Didriksson mfl är så tunna tycker jag. Vattentäta ja, men inte tjocka. Jag vet att de inte kommer att kunna hålla på med lager på lager ordentligt på dagis tex, för det tar helt enkelt för mycket tid och då vet jag att han är ordentligt varm när de skickar ut honom i den här overallen. Vi är helnöjda! Vi har köpt den på Busfröt.se.

Kram M

Mimmi sa...

Hej på er alla! Måste vara tydligare: underställen fanns på COOP, det är Pierre Robert! Finns säkert på Ica etc. också. Prima!