måndag 30 juli 2012

Blåbärspaj

Godaste blåbärspajen   Foto: Mimmi
Idag har jag, mamma och mormor varit i blåbärsskogen.
Det fanns hur mycket som helst och då är det ju så kul!
Jag älskar att äta dem som de är med lite mjölk,
men barnen gillar den här pajen.

Och den är så lätt att göra!
Allt i en kastrull och sedan skjuts in i ugnen.
Den blir mer "knäckig" än en vanlig paj och
 man kan behöva passa den på slutet 
eftersom den snabbt kan bli bränd.

Blåbärspaj

100 g smör
2 dl socker
2 dl mjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
minst 2 dl blåbär

Sätt ugnen på 200 grader. 
Smält smör och häll i sockret så det får smälta.
Ta av kastrullen och tillsätt mjöl, ägg och bakpulver.
Häll i smeten i en form (behöver ej smörjas) och
häll på blåbär.

Grädda den mitt i ugnen i
30- 40 minuter.

Smaklig spis!
/Mimmi

Inga kommentarer: