Godaste blåbärspajen Foto: Mimmi |
Idag har jag, mamma och mormor varit i blåbärsskogen.
Det fanns hur mycket som helst och då är det ju så kul!
Jag älskar att äta dem som de är med lite mjölk,
men barnen gillar den här pajen.
Och den är så lätt att göra!
Allt i en kastrull och sedan skjuts in i ugnen.
Den blir mer "knäckig" än en vanlig paj och
man kan behöva passa den på slutet
eftersom den snabbt kan bli bränd.
Blåbärspaj
100 g smör
2 dl socker
2 dl mjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
minst 2 dl blåbär
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör och häll i sockret så det får smälta.
Ta av kastrullen och tillsätt mjöl, ägg och bakpulver.
Häll i smeten i en form (behöver ej smörjas) och
häll på blåbär.
Grädda den mitt i ugnen i
30- 40 minuter.
Smaklig spis!
/Mimmi
/Mimmi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar