lördag 9 juni 2007

Vardagsrumsplanering del 3

Uselt kollage mellan Ikeas Ektorpserie och Slettvoll.

Igår kväll var jag och mannen på Ikea och provade soffor. Vi var ganska ensamma i värmen och barnen var hos mina föräldrar, så vi gick fram och tillbaka och testade alla soffor.



Mannen hade två kriterier: soffan skulle vara skön i fikaläget (upprätt) och tv-läget (nedhasat). Ektorp fick högsta betyg i båda kategorierna.



Mina kriterier snygg och slitstark, fick ge vika. Jag slet och försökte puffa upp Stockholm- soffan med nackkuddar för att få den skön, men det lyckades inte. Men bra pris blev det: en tresits, två fåtöljer, fotpall och hemkörning kostade mindre tillsammans än bara Stockholmssoffan! Slettvollsofforna är inte ens att tänka på just nu...

Sofflista Ikea:
1. Ektorp: bra komfort, billig.
2. Karlstad: snygg, billig
3. Stockholm: snygg, bra tyg
4. Ekeskog: bra sittkomfort om man har långa ben (dvs inget för mina taxben).
5. Klippan: klassiker, billig och många överdrag att välja på.

8 kommentarer:

Hilde sa...

Grattis til den nye soffan:) Selv er jeg også sugen på en Ektorp for de er veldig fine samt god komfort.

Jordgubbar med mjölk sa...

Vad kul med ny soffa! Ektorp verkar vara en bra soffa och tänk vad mycket du fick för pengarna! Ha en trevlig kväll!

Anonym sa...

jag har faktiskt den klassiska studentsoffan klippan. Dock har de gamla benen bytts ut mot oljade runda (tjocka/låga) duxben som egentligen hör hemma på min säng. Det komiska är att benen kostar mer än själva soffan :)
Jag kan inte annat än att älska min kära klippan, minimalistisk och nu med ny design pga valnötsbenen. Det är få som gissar på Ikea, så lättlurade folk är :)

Jennyshemochharmoni sa...

Vad skönt att få vara ensamma! Då kan man liksom känna efter i lugn och ro :) Härligt att ni hittade en soffa! Den är jätteskön och fin tycker jag :) Ha en skön söndag! KRAM

Anonym sa...

Ha, ha...det låter ungefär som när jag har med min sambo på shopping. Ett evigt kompromissande. Numera får han följa med alltmer sällan :-). Ektorp soffan är helt klart prisvärd!

Mrs M sa...

hilde- tack! Vi behövde verkligen en ny!

Jordgubbar- jag skrattar hela vägen till banken :-)... det var svårt att motstå när priset var så bra!

caroline- Jag älskar piffing! Bra gjort! Kram

Jennyshemochharmoni- ja, det var jättekul att få gå omkring där i lugn och ro. Det ska bli så skönt att bli av med Tomelillan... Kram

hemmarikets charlotte- oftast brukar jag vara ensam, men när det gäller större inköp är det roligt att han är med. Som tur är ville han också ha vit soffa, det var väl viktigast *hihihi*

Anonym sa...

Va härligt med ett helt soffpaket!!..hihi....Jag tycker Ektorp-serien är fin...fräscht i vitt såklart! Kul oxå när man får så mycket för pengarna! :)

Nygammalt sa...

Jag har själv Ekeskog i en naturvit färg. Sofforna är riktigt sköna! Det är riktiga softar-soffor, där man kan ligga två i bredd och titta på tv! Vänder man på dynorna så kan man sova där också. Det negativa är att kuddarna åker ner, så att man får trycka in dem. Våra vänner har samma modell men med Mannarp sandfärg, tror inte att de har samma problem. Eller så är vi värsta soffliggarna! Lycka till!