lördag 15 januari 2011

Förrätt


Jag tycker förrätter är så gott!

När man är som mest hungrig och får en liten munsbit mmmm....

Idag provade vi på den här från Matklubben:


Laxröra &Löjrom i Tunnbrödskorgar


För 8 personer:
8 portionsbitar hårt tunnbröd

500 g rökt eller gravad lax

2 hårdkokta ägg

½ dl finhackad dill

1 dl majonäs

1-2 dl creme fraiche

Grovt malen svartpeppar

ca 100 g löjrom

Gör så här:

Fukta tunnbrödet (i sil) i ångan över kokande vatten,
så att det blir mjukt och formbart.

Placera varje bit över ett upp-och-nervänt glas,

och tryck till över glaset så att det bildas en korg.

Låt brödet hänga kvar tills det är hårt igen.


Skär laxen i små, små bitar, och blanda med det hackade ägget och dillen.
Rör ihop majonnäs och creme fraiche.
Smaksätt med peppar.

Blanda ner laxröran.

Lägg ett vackert salladsblad i brödskålen och fyll på med laxröran.

Det blev gott,
men väldigt salt eftersom vi använde rökt lax.


Nästa gång kommer jag att minska mängden rökt lax
eller prova gravad,

samt tillsätta lite finhackad rödlök och ha en tunn citronskiva på/div>
Det var svårt att få bröden
tillräckligt mjuka,
så räkna med att det tar tid.

Dejlig spis!
Kram/ Mimmi

Ps. Tack lillasyster för att du tog bilder!

1 kommentar:

Bollan sa...

oj va fina va goda dom ser ut blir riktigt hungrig. Och väldigt fina bilder.

kramizzar