När man är som mest hungrig och får en liten munsbit mmmm....
Idag provade vi på den här från Matklubben:
Laxröra &Löjrom i Tunnbrödskorgar
För 8 personer:
8 portionsbitar hårt tunnbröd
500 g rökt eller gravad lax
2 hårdkokta ägg
½ dl finhackad dill
1 dl majonäs
1-2 dl creme fraiche
Grovt malen svartpeppar
Gör så här:
Fukta tunnbrödet (i sil) i ångan över kokande vatten,
så att det blir mjukt och formbart.
Placera varje bit över ett upp-och-nervänt glas,
och tryck till över glaset så att det bildas en korg.
Låt brödet hänga kvar tills det är hårt igen.
Skär laxen i små, små bitar, och blanda med det hackade ägget och dillen.
Rör ihop majonnäs och creme fraiche.
Smaksätt med peppar.
Smaksätt med peppar.
Blanda ner laxröran.
Lägg ett vackert salladsblad i brödskålen och fyll på med laxröran.
Det blev gott,
men väldigt salt eftersom vi använde rökt lax.
Nästa gång kommer jag att minska mängden rökt lax
eller prova gravad,
eller prova gravad,
samt tillsätta lite finhackad rödlök och ha en tunn citronskiva på/div>
Det var svårt att få bröden
tillräckligt mjuka,
så räkna med att det tar tid.
Dejlig spis!
Kram/ Mimmi
Ps. Tack lillasyster för att du tog bilder!
1 kommentar:
oj va fina va goda dom ser ut blir riktigt hungrig. Och väldigt fina bilder.
kramizzar
Skicka en kommentar