måndag 14 maj 2007

Badrumsplanering del. 4

Två rum och samma tanke, men något större badrum (sisådär 50 m2), än vårt blivande.
Vacker, lånad bild från min inspirationsmapp.

Börjar ni tröttna på allt tjat om kakel, fog och kranar? Lugn, det är inte slut än... *moahahaha*

Idag har jag ändrat:

Hörnbadkar till "vanligt" rektangulärt badkar, ville ha det hela tiden och idag föll bitarna på plats= nöjd. Vi ska kakla in det förmodligen med samma vita glasmosaik som vi har i andra badrummet.


Rektangulärt badkar- less is more

WC-stol från den dyyyra, fina italienska varianten till en billigare, svenska variant. Man kan inte få allt i världen och dessutom kan vi ha pengarna till roligare saker.

Det blir målad vägg istället för kaklad i den "torra" delen av badrummet, jag skulle helst vilja ha väggar som är sköna att ta på... som känns som len sand eller släta stenar. Låter det flummigt? Javisst, det är det för jag har ingen aning om hur man åstadkommer såna ytor :-)

Målad vägg innebär ingen inkaklad spegel över handfatet. Det kommer att bli en stor, maffig med ram istället, tror jag. Opraktiskt, men snyggt!

Summa summarum: jag har tagit billigare saker och därför TJÄNAT pengar. Det är argumentet som kommer läggas fram när vi snackar kakel/ klinker senare ikväll.

15 kommentarer:

Jea sa...

tröttnar aldrig på något som rör inredning så för min del så kan du gärna tjata på:-)
Man kan måla med sandokryl. så blir det som sand, välj de med minst struktur så det inte blir knottrigt =damm fastnar.
Jag väntar ut vårt badrum, vi gjorde om det när vi flyttade in och det är 10 år sen nu. Trodde då att det skulle vi vilja ha heela livet...

Evelina sa...

Oj ska ni renovera badrummet? :-) Vad roligt! Skulle själv vilja lägga klinker på vår badrumsgolv och få bort den hiskeliga slitna mattan...

Mimmi sa...

jea- tack, vilket bra tips! Nu blir jag jättenyfiken hur ert badrum ser ut! Tyvärr kan man nog aldrig få ett helt tidlöst rum som man inte tröttnar på, men jag försöker titta på bilder som har några år på nacken också. Det brukar vara bra att se på de som inte har åldrats så mycket.

Mimmi sa...

evelina- vi ska bygga nytt badrum på vår oinredda övervåning, äntligen får vi badkar! I förra lägenheten lade vi in klinkers istället för matat och det blev jättebra! Trots att vi inte hade golvvärm funkade det, golvytan var så liten och vi hade en matta på golvet där man står mest= vid handfatet. Kram och berätta gärna hur det går!

Lisa sa...

Gillar verkligen sista bilden på tvättstället med spegeln över! Håller med, fint med spegel i ram!

Det Ljuva i livet sa...

Ska bli så skoj att få se badrummet när det är klart! Hoppas att du inte ligger sömnlös hela nätterna och klurar på hur du vill ha det;-).. Kram Frida

dreamhouse sa...

åh jag vet hur ni har det...phuuu..lycka till massor! blir supersnyggt!

Julia sa...

Haha...ja gumman, du har faktiskt tjänat pengar. Brukar ha precis samma argument :D

Det kommer att bli toppen det där och jag tröttnar då inte på ditt "tjat"

Kram!

Inredningstokig själ sa...

Funderar själv också på badrumsinredning, finns så många olika varianter. . .Din bild på blandaren från Freese and Bruno Collektionen var ju bara för underbar !! En sån vill ja ha i mitt kök. Undrar var man skulle få tag i en sån. . .den kommer ju knappast med flaskpost hit till vår lilla å ;-)

Susanne sa...

skrev en liten kommentar igår om hur fint det var men den försvann visst...

Mimmi sa...

lisa- visst är det :-)! Undrar bara om det är svårt att få den att sitta fast, är så nöjd med vår inkaklade som sitter som berget och är lätt att torka av...

det ljuva i livet- nej, det är tyvärr inte badrummet som håller mig vaken *fniss*. Somnar så fort det blir tyst! Kram

dreamhouse- ja, du borde ju veta :-)! Som tur är har jag inte lika många val att göra som du, men jag tycker att det här räcker! Kram

julia- vilken tur :-)! Det är tur att man har dator så man kan skriva av sig lite tankar! Kram

inredningstokig själ- nej, men den är så dyr! Vi tar nog en från Tapwell istället, du kan be www.sigro.se skicka den till lilla ån! :-)

susanne- ooops! Konstigt i cyberrymden ibland! Tack för din kommentar :-) Kram

Johanna sa...

Oh vad kul! Översta bilden är från en villa som såldes genom mäklarfirman Lagerlings i Stockholm. Vilket fantastiskt hus det var!!! Då blev jag grön...
vill oxå ha så fint.

Ha det gott! //Johanna

Mimmi sa...

johanna- jag hade för mig att det var nåt sånt, vad ful jag är som publicerar dessa bilder utan upphov... Hoppas att de blir lite glada iallafall för att jag tyckte att de var fina :-)

Signe sa...

Åh, den nedersta bilden gillar jag mest! :)

Mimmi sa...

signe- det är så snyggt med halvkaklat och grått/ vitt!