tisdag 1 maj 2007

LiljekonvaljDet är väldigt tidigt för liljekonvaljer här, men idag plockade jag några (de är inte fridlysta här). Jag kan inte riktigt glädjas åt att allt är så tidigt, det gör mig mest orolig för klimatförändringarna... men jag älskar doften av liljekonvaljer och de är så söta i bukett! Idag blev det bara några små, än så länge blommade inte så många.


Björkarna har slagit ordentligt i helgen.

Liten gå-bort-bukett med tidningspapper och snören.

Dricksglas från Indiska är mina finaste blomvaser!

Berätta gärna för mig hur långt naturen har kommit hos er och landskap/ växtzon! Det är spännande att se hur långt våren har kommit... jag bor i Östergötland, zon 3.

17 kommentarer:

Viktoria sa...

Madonnan är 46 cm lång.
Liljekonvaljer är så fina. Här i Hälsingland där jag bor brukar liljekonvaljerna blomma i början på juni. Har inte sett några ännu, men måste ut och titta om de tänker komma snart. Jag är också orolig för klimatförändringarna!

Josefine sa...

Herregud, har liljekonvaljerna redan börjat blomma! Här i Gävle har jag inte sett några ännu..men de kommer väl lite närmare sommaren. Liljekonvaljen är så vacker och det är Gästriklands lanskapsblomma! ;) Puss!!

Mimmi sa...

viktoria- oj, vad stor... en sån skulle jag gärna vilja ha! Ska leta imorgon! Liljekonvaljerna brukar nog komma sista veckan i maj här... tidigast!

Josefine- Just det, det är Gästriklands landskapsblomma! Den är ju så underbar :-), puss!

Julia sa...

Å vad vackert!

Ok, ett litet erkännande, vet inte vilken zon jag bor i *skäms*, men det kan inte vara så svårt att ta reda på antar jag :)

Nåväl, bor strax utanför sthlm och här knoppar träden för fullt. Rosenbuskarna är alldeles gröna och så tidiga har de aldrig varit förr. Kanske ska ut noch leta liljekonvalj också...

Anonym sa...

Underbara bilder! Liljekonvaljer är verkligen underbart vackra :)

Lotta sa...

Åh Liljekonvaljer! Jag måste genast ta en promenad i skogen för att se hur långt de har kommit hos oss i Göteborg! Annars tror jag faktiskt att naturen har kommit lika långt hos dig som hos oss. Fint och trevlig ide med papper och ett snöre kring buketten!

Mimmi sa...

Julia- inget att skämmas för *fniss*, det visste inte jag heller förrän jag var tvungen att göra en trädgård.

ljuvligt hemma- ja, det luktar så gott också :-)

lotta- ja, det borde de ha gjort! Ni brukar ligga lite före oss, jag har mina kontakter på Sveriges framsida...

Poppins sa...

Liljekonvaljer är underbara. Det är min lilla mormors favoritblomma så jag tänker alltid på henne när jag ser dem.
Vilken underbar doft de har!

Bor vid kusen i Skåne, zon 1, så här har allting bara rasat i gång. Håller med om att det är skrämmande samtidigt som man vill njuta. Men något konstigt är det när syrenerna har börjat blomma och kastanjernas blommor står som höga ljus i månadsskiftet april/maj.
Många kramar

PS Något fel på dina bilder? Jag ser inte din banner.

Malin sa...

Misstänker att vi också har liljekonvaljer men tänker som du på det där med klimatförändingar...(eller så är det bara en ovanligt tidig vår...)
De är så vackra och här där jag bor får vi plocka dem, ska ut o kolla i helgen.
Malin

Spets och snor sa...

Schersminsort frågade du om. Jag är hur grön som helst på trädgård... den jag planterade hette doft schersmin och skulle bli 1.5-2m hög. kram Helena

Jennyshemochharmoni sa...

liljekonvaljer är sååå underbara! Det har jag på min tomt :) Jag längtar efter att få se dem :) Tack för att du visade oss dina!

Mia sa...

Oj, redan dags för liljekonvaljer! De är så ljuvliga..

Mimmi sa...

spetsochsnor- tack, de är jättefina! Det viktigaste är att de luktar gott...

jennyshemochharmoni- vilken lyx att ha dem på tomten :-)!

Mia- ja, visst är det otroligt!?

Signe sa...

Underbara liljekonvaljer! Älskar dom och de luktar så gott! Har bara någon enstaka på min gård men det är för tidigt ännu...kommer nog i början av juni tror jag...

Mimmi sa...

Signe- vilken lyx att ha dem på gården! Kram

purple sa...

Har vilda liljekonvalj i trädgården, men trots att den ligger i Skåne har det bara kommit upp en grön stängel, inga blad än. Skulle vilja att de spred sig lite mer, vet du något om hur man ska göra för att få dem att sprida sig? Kan man gödsla?

Mimmi sa...

purple- jag har för mig att de är surjordsväxter, så kanske täckning med löv kan vara bra!? Men jag tror att de kan vara knepiga att få att sprida sig... vad roligt att ha dem på tomten! *avis*