torsdag 12 april 2007

Utemöbler del. 1

Vilket underbart väder vi har haft idag! Över femton grader i skuggan och då kånkade jag fram utemöblemanget ur garaget...

Vi inte råd att köpa några dyra utemöbler när vi flyttade in i huset för tre år sedan.

Det fick bli det billigaste möjliga, en grupp från Jysk för 1200:- och två däckstolar med fotpall (här lyxade vi till det lite *fniss*) för 800:- styck. För det priset kan man inte räkna med så mycket, men de såg iallafall hyfsade ut när jag tog fram dem idag.

Vi måste nog ta lite målartvätt på dem och måla dem lite, annars är de helt okej... Till möblerna har vi mörkröda dynor, men de orkade jag inte leta fram idag- solade istället!Penséerna fick snart åka upp på bordet eftersom de riskerade att bli bebismat. Tre gånger var lillen framme och skulle käka upp dem och när han inte fick det blev han gnällig, så det där att ligga och njuta av solen blev ganska kortvarigt.Gruppen som vi har är snarlik Trip Traps grupp Skagen, på långt håll :-).

Skagen är lite mer gedigen, men bra mycket dyrare. Gruppen Drachmann går också i samma stil, se på www.triptrap.dk.Guteform har också en hel del klassiska, vitmålade trämöbler som jag tycker om. Här är gruppen "Torpet" och på deras hemsida kan ni se en otroligt häftig gunga "Gotlandsgungan": www.guteform.se.


Bryggeriserien från Grythyttan är också fin.

Jag har turen att ha en gammal bryggeristol, men skulle bra gärna vilja ha hela gruppen.

Den klassiska stolen med gung är superskön att sitta i, så därför skulle jag kunna tänka mig dem också (drömma går ju ;-))! Finns att beskåda på www.grythyttan.net.

Fortsättning följer imorgon med fler bilder!

7 kommentarer:

Sofie sa...

Du har ju jätte fina möbler!! =) Spelar ingen roll att dom är köpta på jysk! Jätte fina! Gud vad härligt att sitta där å sola *avis* Puss puss!!

Mimmi sa...

sofie- nej, det spelar ingen roll :-)... men de är tillverkade i mjuk furu, så de kommer nog inte hålla mer än högst den här säsongen *asg*

LillaThea sa...

Vilka sommarbilder. Tycker precis som sofie att dina möbler såg jättefina ut. Så länge man sköter utemöbler rätt så håller de ganska så bra oavsett material. Vi har en otroligt ful plastgrupp som kanske får hänga med ett år till och sen lämnade de förra ägarna kvar ett brunmålat bord med stolar. Ska försöka ge mig på de möblerna med penseln iår och hoppas att ngt snyggt ska framträda=) Är precis som du sugen på ngt annat men hur mkt jag än skulle vilja kan jag inte odla pengar i vårt potatisland. Ha det så bra. Kram

hulukvarn sa...

Det finns så mycket utemöbler man vill ha:) de vita ni hade är ju superfina!!

Signe sa...

HIhi...jag har oxå den möbeln från Jysk, fick betala 2000:- och köpte röda dynor (fyrkanter) med vita passpoaler från Mio till. Jag har även gruppen Torpet som jag köpte omålad och målade vit, älskar den. Funderar på att köpa bänken Mälarö för att ställa ute på gräsmattan vid äppelträden.

Thulan sa...

Åh vilka härliga utemöbler, tack för underbar inspiration! Blev helt kär i möblerna från Guteform.
Trevlig helg!

Mimmi sa...

lillathea- tänk om man kunde hitta snygga plastmöbler som är snygga? Det vore idealet, jag tycker det blir trist i längden att hålla efter allt, skönt om det är lätt att sköta! Ha en trevlig helg! Kramisar

hulukvarn- ja, de är fina på håll :-)... får hänga med tills de stupar!

signe- jag kunde ha skrivit det själv :-)... vi har också röda, kvadratiska dynor med vita passpoaler och jag skulle gärna ställa bänken Mälarö under äppleträdet! Trevlig helg!

thulan- vad roligt att du blev inspirerad! En slags terapi att få skriva önskelistor virtuellt :-)