söndag 11 mars 2007

Att bygga ett teveskåp


Det var en gång en flicka som drömde om att kunna gömma obehagliga, elektroniska prylar i ett skåp. Hon letade land och rike runt, men kunde inte finna något som var tillräckligt bra. En dag fick hon syn på ett skåp i en gammal tidning och tänkte "att ett sånt ska jag ha!". Men tiden gick och artikeln blev liggande och samlade damm...Efter några år blev flickan kär i en kollega som plötsligt förvandlades till prins. Han tyckte om det mesta i livet, det var egentligen bara en sak som skrämde honom -sladdar. Så kom flickan ihåg den gamla artikeln och visade den för prinsen. Han blev eld och lågor, nu kunde han äntligen gömma undan massor av sladdar!
Sagt och gjort, här skulle det byggas ett teveskåp. Det sågades och skruvades dag och natt, allt under uppsikt av flickans far som var kung på området. Efter 100 dagar stod skåpet klart och flickan och prinsen jublade: Äntligen skulle teven och sladdarna få sin rättmätiga plats! Det vilade dock en förbannelse över skåpet, så när de skulle lyfta in teven fick den inte plats. De försökte på alla sätt, men det var omöjligt att få in teven. De var tvungna att åka till ONOFF för att häva förbannelsen.En ny, mindre teve införskaffades och nu kunde flickan och prinsen äntligen använda skåpet till det som det var tänkt.
Ibland öppnade de skåpet och tittade på teve, men de tyckte att det var så skönt att stänga in den på kvällen. Snipp, snapp, snut, så var denna saga slut!

12 kommentarer:

Josefine sa...

Åhh vilken söt saga! :)... óch vilket underbart tv-skåp. Vilken tur att prinsessan fann en prins som avskydde precis samma sak: sladdar :)

Kramar i massor / Josefine

Sofie sa...

Åhh vilket fint skåp!! =) Ännu roligare att ni gjort det själva! Vad duktiga ni är! Puss å kram!

Lotten sa...

Vilken härlig saga... och med lyckligt slut oxå! =)
Jättefint skåp!

Hemma på landet sa...

Du är min lilla gulliga mimmi du. Alltid så snäll. När man inte mår så bra så är såna som du en riktig solstråle.Puss

Skåpet skickar du till mig. Bums!
Kram Stina

Hemma på landet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mimmi sa...

Tack, alla är så snälla... visst är det ruggigt svårt att få undan sånt som man inte vill ha framme?

Lotta sa...

Mysig saga och så mysigt skåp!

Och tack för snälla ord om mitt älskade skrivbord!

Kram Lotta

Karna sa...

Åhhh så heldig du har vært med prinsen din, en slik prins vil jeg også ha...En som kan bygge slike fine skap!

Kjempe fint, og ikke minst å få gjemme bort stygge TV apparat, DVDer osv...

signe sa...

Hej! Kul att du tittade in hos mig! Hihi..vilken söt saga! Och vilket underbart fint skåp!..Kul att ni byggt det själva!..Jag tycker precis som dig att sådana där tekniska prylar vill man inte ha framme...vill helst gömma undan jag oxå! Vilken fin lampa oxå! :)

Mimmi sa...

Lotta- vad roligt att du tittade tillbaka :-)!

karna- ja, det är svårt att hitta prinsar... men som sagt, det kan finnas en som man inte upptäcker direkt!?

Signe- tack för de fina orden! Nu finns det ju teveskåp att köpa, det var inget utbud alls då. Fotogenlampan är en julklapp som fick visa vad den gick för under stormen Per... vi hade strömavbrott i 3 dygn.

Frökens inredningsprojekt sa...

Hehe, vilken rolig berättelse :-) Och tack för inlägget in min blogg! Jag håller med att lyktorna känns dyra. Har inte heller införskaffat ngn ännu..

I min vackra värld sa...

Vilken gullig saga :-).
Och väldigt fint skåp! Inspirerande att se vad andra kan åstadkomma, tack.