onsdag 21 mars 2007

Träskor


Träskor eller trällor som vi sade när vi var små, hade alla på slutet av 70-talet. Till och med när vi spelade fotboll hade vi träskor på oss och man var mer rädd för träskorna än bollen... Jag hade ett par vita med en blombukett på, minns jag.
Nu har min sambo ett par svarta, klassiska träskor som jag lånar titt som tätt. Det är så skönt att bara hoppa i dem när man ska gå ut och hämta posten eller kasta soporna. Men i år har jag bestämt mig! Jag ska köpa egna trällor...

Ett par söta och billiga från www.tratoffelfabriken.com kanske...

...eller de här som man kan välja att få i rött eller rosa lack kanske? Också billiga från trätoffelfabriken, där kan man välja färger, tryck mm... sånt gillar jag!

Eller kanske ett par med kurbitsar? Nja, Åsa Westlund "träskor" kanske inte passar att ha i trädgården precis, men jag var tvungen att ta med dem, de är så fina... nån som har koll på när hon öppnar sin avdelning på PUB i Stockholm förresten?

De här är annars mina favoriter, jag har dreglat över dem flera gånger i stan. Lite väl dyra bara (850:-), men de är så fina i lack och med rosett! De kommer från Calou och finns på www.have2have.se på nätet. Vad kallade ni träskor för när ni var små?
Hade ni några och hur såg de i så fall ut?

13 kommentarer:

Signe sa...

Det är så gulligt med träskor!...har inga själv men minns 70-talet när jag hade halvplatå, fick inte ha helplatå för mamma för hon var rädd att jag skulle stuka fotlederna...*fniss*..Har sett söta träskor av idag som jag skulle vilja ha och de två nedersta paren du visar skulle jag oxå gärna ha, de var jättefina!!

KaVatGoesBlonde sa...

Shit vad fint med träskor, har letat i ett år efter ett par fina. TACK för länken med trätofflor, jag ska dyka in där nu och frossa lite ;-)

Hulda sa...

Veldig søte tresko, likte de med hjertene på og de med sløyfa veldig godt. De med hjertene minner meg om noen jeg hadde da jeg var lita.

Mia sa...

Lustigt att du skriver om träskor, jag har också skrivit ett inlägg som jag ännu inte har publicerat :-D

Hemma på landet sa...

Joo, men det får du se på fredag.Hihi Puss Stina

Mimmi sa...

signe- jag förstår din mamma, hjälp vad man kan vricka sig på dem :-)

kavatgoesblonde- det är ju kul att man kan välja lite själv, färg och text med mera... synd att frakten var lite dyr bara!

hulda- ja, de var söta... lite retro sådär.

mia- det ser jag fram mot, jag letar ju fortfarande så jag tar gärna tips :-)!

hemma på landet- okidok, vad nyfiken jag blev nu då! *hihihi*

majsan45 sa...

Tack för titten i min lilla stuga.....Snygga träskor ha en skön kväll...Kram/Majsan

Mimmi sa...

majsan- tack detsamma! Kram

Lantliv sa...

Jag har haft med de Åsa Westerlund träskorna (visste dock inte att det var Å.W) i min blogg som måste ha, de är så fina. Själv blev jag av med en framtand av en gungande grannes träsko... Kul att få lite retro känsla

Mimmi sa...

lantliv- de är så fina, men jag har inte sett något av henne på ett tag! Men hon ska tydligen öppna på PUB nu i vår, hon fick deras stipendium. Tjallamalla på söder brukar ha hennes grejer annars...

Jordgubbar med mjölk sa...

Hon Åsa kommer faktiskt från samma ställe som jag! Här i Dalarna är det verkligen tradition med träskor, min son fick de minsta de hade i doppresent, så söta! Kul att du skriver om dem, kanske borde köpa ett par själ, de är ju så fina!

Mimmi sa...

jordgubbar med mjölk- vad roligt :-)! Och vilken fin gåva...

Karin sa...

jag vill ha ett par av de där träskorna åsa westlund gör :) fast de kostar 1495 kronor :/