måndag 12 mars 2007

Kläder- Ej sikke lej!


Jag gillar danskar. Jag tycker att de har en skön inställning till livet och jag undrar om det smittar av sig på deras design. Det verkar som de gör det de tycker är vackert, utan att tänka efter och analysera för mycket om det är coolt eller ej...

Jag har många danska favoriter och Ej sikke lej är en av dem. Här är ett urval av vårens nyheter. Regnbågsklänningen är så söt och jag älskar flower- trycket på underkläderna. Det kommer även på en klänning och en topp med puffärm senare i vår med samma tryck. Till grabben skulle jag vilja köpa tröjan med luftballonger och de tuffa shortsen med ugglan på bakfickan. Bilderna i kollaget är lånade från olika nätbutiker, där du även kan hitta kläderna:

www.filabel.dk
www.freshmilk.se
www.litenpalandet.se
www.funkybaby.se

Den suddiga bilden längst upp föreställer min son i en turkos molntröja (från förra årets ESL kollektion).

8 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Helt rätt!! Danskarna och deras kläder, smycken, inredning och livsglädje är underbar!!! Köpenhamn-en sån underbar stad, sommar som juletid! Superfin blogg du har!! Mari.

Sofie sa...

Haha jasså? Sötis! Jo Josse budade hem det till mig, *glad* Du kommer säkert hitta ett till! =) Gud vilken söt bebis du har! Härliga kläder! Puss å kram!!

Mysiga lantliga ting sa...

Tack för att du tittade in hos mig! Jag håller med dig, danskarna gör fina ovanliga kläder!

/Johanna

Mimmi sa...

Guldkant- ja, jag skulle gärna ta mig en tur till Köpenhamn och sedan till Skagen...

sofie- snälla kompisar du har! Det där fatet är så fint.

mysiga...- kul att du kikade tillbaka :-)!

Äppelhem sa...

Hej hej,

Sööööt bebis! :-)

Huset byggdes -45 och orginalparketten och orginaldörrarna (vitmålade som tur är) finns kvar i bra skick. Köket är det ruskiga rummet, så fult med de billiga luckorna. Vår stil för övrigt är romantiskt, lantligt, vitt och ljust och lite femtiotal inblandat. Jag jagar vitt litet "feminint" skrivbord till arbetsplatsen som vi har istället för köksmöbler, köket är så litet så vi har matplats i vardagsrummet. Vad tycker du om mina handtagsidéer eller har du nåt annat förslag?
Kram!

Clara sa...

Hej Mimmi!
Nu hittade jag ditt lilla krypin!
Tack för dina snälla kommentarer i min blogg..när jag klickade på ditt namn så kom jag in på blogspot.se....med reklam och grejor...det hade blivit lite fel...men nu är jag här! Vilken trevlig blogg! Hit kommer jag fler gånger!
Visst är danskarna härliga och de ligger ofta steget före oss när det gäller både inredningsmode och klädmode.
Titta in på denna adressen om du gillar danska barnkläder:
http://www.eviggladogtusindben.dk/
Ha det bra!
Vårhälsningar från Clara

Mimmi sa...

äppelhem- tack! Nu blir lille H glad :-)! Jag tycker att du ska ha lite lantliga, tidsenliga beslag... jag tycker att det finns fina på Nacka byggnadsvård, men de är lite dyra... bra som inspiration iallafall! Kram

Clara- oj, det var konstigt... hoppas att jag inte har fler inställningar! Tack för adressen, den var ny :-)

Susanna sa...

Kikar in och säger godmorgon. Håller med dig vitt o rött är så fräscht, blev så inspirerad av ditt flickrum, dottern har haft mycket rosa/vitt i sitt rum, men jag vill föra in mer rött! :-)