torsdag 8 mars 2007

Flickrummet

Den spännande *fniss* omröstningen igår resulterade i att dagens inslag kommer att handla om barnrum! Vi har bara ett barnrum, än så länge, och det är dotterns rum. Här har vi verkligen chockat alla genom att välja vitt med röda accenter... (WoW!)På väggen satte vi bröstpanel och microlite, som målades vitt. Bården ska vara lätt att byta ut, tänkte vi, om dottern vill ha något eget eller om vi ska ha rummet till gästrum senare. Summa summarum är att panel verkligen är att rekommendera i barnrum. Om ni har ett barn som förvandlas till en liten kicker på natten, står panelen mot alla smällar! Vi hör jämna dunsar där innefrån på natten...

Den här stolen ropade jag in på auktion på det glada 80-talet och den har nu råkat ut för tre lager vit takfärg. På golvet ligger ett vitt fårskinn som är mysigt att sätta små fötter på om morgonen. Bordet har min käre far snickrat och det är den finaste möbeln, tycker jag... puss pappa!

Jag ska sy en stolsdyna till stolen en dag då jag har massor energi och fått sova 8 timmar i streck (det kan faktiskt hända, jag har hört om barn som sover hela nätterna). Helst av allt skulle jag vilja ha den här från Carin& Carl, jag tycker den är ljuvlig. Jag tror att det är dags att damma av sina korsstygnsfärdigheter och börja brodera, tänk vad fina saker man kan göra!


En gammal byrå har också råkat ut för takfärgen och på den står en gammal griffeltavla som är rolig att "skriva" på. Det var allt för idag, tack alla ni som röstade!

15 kommentarer:

Sofie sa...

Herregud så fint!!! Där måste hon verkligen trivas lilltjejen! =) Blir alldeles kär! Supersött! Vad duktiga ni är! Puss å kram!

Äppelhem sa...

Nu du! Nu har du blivit utmanad av mig. Läs mer i min blogg.

Lotten sa...

Jag blir alldeles förälskad! Jag älskar ju rött och vitt! Underbart barnrum och fina detaljer! Kul det där med omröstning tycker jag!

Mimmi sa...

sofie- tack så himla mycket! Du är utmanad ;-)

äppelhem- hjälp vad svårt, men det är kul att läsa andras egenheter!

Lotten- det var lite nervöst, det höll på att bli vårt sovrum och det är inte så roligt just nu *hihihi*, ligger i träda eftersom det kommer att bli lekrum i sommar... Roligt att du tyckte att det var fint!

Karna sa...

Åhhh for et vakkert hus og hjem du har! Et slikt som minner om husene fra Astrid Lindgrens bøker...vakkert!

Her kommer jeg gjerne igjen og titter, og nå skal jeg lese om hvordan plante (og ikke minst få til...)magnolia tre i hagen, for det hadde vært fint det!

Ha en fin helg!

Mimmi sa...

karna- vad roligt att du hittade hit! Hur fungerar det med att odla magnolia i Norge?

Anna sa...

Hej, Tack för besöket hos mig. Vilket himla fint barnrum. Ljuvligt!

Mimmi sa...

Anna- vad kul att du tyckte det, trevlig helg!

Anna sa...

Åå så fint ni har gjort - jag älskar också rött och vitt - så fräscht.

Vilket underbart hem ni har!
Ha en trevlig helg!
:)Anna

Mimmi sa...

Hej Anna! Tack så mycket och trevlig helg på dig också!

Signe sa...

Verkligen superfint och fräscht rum! Jag älskar rött och vitt! Jag hade kunnat flytta in där direkt..hihi. Vilken fin sida du har!

Mimmi sa...

Signe- tack, vad snäll du är :-)!

I min vackra värld sa...

Vilket underbart vackert barnrum! Och en sån söt liten gammal griffeltavla som jag är på vippen att köpa vilken dag som helst, bara jag hittar en till rätt pris ;-).

Mimmi sa...

i min vackra värld- tradera, vännen... tradera ;-)!

Nilla sa...

Å så fint hon har det i sitt rum! Härligt!