fredag 23 mars 2007

Perenner!

Idag fick jag ett erbjudande som jag inte kunde motstå... så jag beställde några perenner från www.odla.nu . Det ska bli jättespännande att se hur det funkar att beställa växter på "postorder", jag har aldrig gjort det förut.


Det blev två sorters höstanemoner, vit höstflox och löjtnantshjärta och några underbara tremastarblommor, "Bilberry Ice"...


...och en pion som jag hoppas är mer vit än på bilden! Ni röstade förresten fram pion som er favoritblomma nummer ett och visst är de helt oslagbara när de blommar.


När de inte blommar kan man alltid fuska lite, som jag har gjort här idag med vackra fuskpioner från Sia som jag har köpt i Danmark. Sia har jättefina fuskblommor, men jag är lite kluven till att ha konstgjorda blommor hemma. Är det fint eller fult? Jag brukar i allafall ta fram dem i juni och sätta i vas och de står ju hur lääänge som helst :-)!

16 kommentarer:

Julia sa...

Jo men du, Sias blommor är faktiskt fina men jag är som du, lite kluven...

Ska bli spännande att höra hur det gick med beställningen, flox vet faktiskt til och med jag vad det är *fniss*, vi har ljusrosa och mörkrosa i vår trädgård!

Kram, Julia

Kattfot sa...

Jag har beställt perenner från odla två år i rad och blivit jättenöjda varje gång! Nu ska jag kila vidare och kolla in erbjudandet själv *gnuggar händerna*

Lina sa...

Sias blommor är verkligen fina. Jag har en hel bukett vitsippor. Om man inte har det i mängder tycker jag att det är ok och om man placerar dem smakfullt.

Signe sa...

Va härligt med blombilder!
Jag är oxå kluven gällande plastblommor! Dina var fina. :)

Mimmi sa...

julia- ja, jag väntar med spänning, så skönt att få det hemskickat! Jag ska åka och handla lite jord nu och förbereda :-)

kattfot- vad skönt att höra att det verkar bra, hoppas att du hittar något!

lina- ja, visst är det ;-)... vitsippor låter jättefint!

signe- tack:-), trevlig helg!

Anna sa...

Jag tycker absolut att man kan ha konstgjorda blommor hemma! Det finns ju oerhört välgjorda rosor, pioner och ranukler mm.

Man kan ju ha färska snittblommor på ställen där man vistas ofta - typ i kök och vardagsum. Sedan kan man ju ha de konstgjorda i sovrum, badrum etc...

:)Anna

lantliv sa...

Har handla från odla och det har funkat jättebra. Jag har hört att pioner kan ändra nyans beroende på jorden. Men kommer inte ihåg hur? Tänkte om du vill vara säker på att den blir ljust vit.

Mimmi sa...

anna- instämmer helt, bara de är välgjorda. Och sedan vill jag inte ha dem framme jämt...

lantliv- tack för tipset, det ska jag kolla upp :-)!

hulukvarn sa...

Kul med beställda perenner. Jag vågade inte när jag fick deras mail:) Jag säger nog flopp pm fejkblommor, fast ser man inte att det är det så borde det ju inte göra något..ha en fin helg!

KaVatGoesBlonde sa...

Jag har bara erfarenhet av lökar på postorder men ska nog beställa blåbärsbuskar här i dagarna.. och hoppas på att det går bra :)

Lotta sa...

Jag föll också för frestelsen och köpte också Tremastarblommor, de är så fina. Sedan blev det brokbladig Kärleksört och lite till. Pionen funderade jag på men är lite osäker på om den får plats så jag vågade inte. Ha en bra söndag =)

Mimmi sa...

hulukvarn- jag brukar inte heller våga... jag brukar kryssa i, men sen när jag ska beställa blir jag alltid velig och trycker bort allt igen! Jag är nästan lite stolt över att jag lyckades få iväg en beställning den här gången *hihihi*

kavatgoesblonde- gick det bra att beställa lökar? Var det också från Odla eller var det från dem som brukar ha "en hink för en krona" erbjudandet?

Lotta- det var tremastarblomman jag förll för också, jag har inte sett blåstrimmiga förut. Undrar om de är svåra? Ha en trevlig söndag och ät många våfflor!

Johanna sa...

Vilka härliga bilder du visar!

Mimmi sa...

johanna- tack! Ha en en skön söndagskväll!

Tyra i Vaxholm sa...

Hejsan, jag åkte också dit på Odlas erbjudande och visst är det spännande och se vad man får. Jag har aldrig köpt perenner på postorder...spännande och se hur de levereras. Var har du köpt din odlingsklocka? sådana har jag letat efter. mvh TYRA

Mimmi sa...

Tyra- visst är det spännande! Klockan är från House doctor :-)